Sunnuntain cosplaykisojen haku on auki 1.-7. heinäkuuta

Sunnuntain cosplaykilpailujen ilmoittautumiset ovat nyt avoinna! Kilpailujen ilmoittautumisia otetaan vastaan 1.-7.7.2019 eli hakuaikaa on yksi viikko. Kilpailijat otetaan kaikkiin sunnuntain kisoihin mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä, eli hakemuksen nopeus ratkaisee!

Kaikkien kilpailujen esittelyt ja muut tiedot voi lukea cosplay-sivulta.

Ilmoittautuminen kilpailuihin tehdään erillisellä lomakkeella osoitteessa ilmo.cosplay.fi. Ilmoittautuminen tehdään omalla Kompassi-tunnuksella

 

Kilpailut lyhyesti

Esityskilpailu

Cosplayesityskilpailussa kilpaillaan parhaimmasta skitistä, eli esityksestä. Kilpailun arviointi perustuu ainoastaan esiintymiseen.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai maksimissaan 15 hengen ryhmänä. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykisojen yhteydessä. Tuomaristo valitsee kolme parasta esitystä, ja lisäksi yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.
 

Yksilöpukukilpailu

Yksilökilpailussa kilpaillaan parhaimmasta kädentaidosta, eli kyseessä on perinteinen pukukilpailu. Pukukilpailun arviointi perustuu ainoastaan pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta voit suunnitella lavaosuudelle hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen.

Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykisojen yhteydessä. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta sarjasta, pelistä tai kirjasta.
 

Pukudesign-kilpailu

Pukudesignkilpailussa kisaajalla on mahdollisuus kisata omalla originaalihahmoon perustuvalla puvullaan. Kisaaja suunnittelee ja toteuttaa oman pukunsa täysin itse. Arviointi perustuu pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä mutta voit lavaosuudelle suunnitella hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen.

Kilpailu käydään sunnuntaina cosplay-kisojen yhteydessä. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua. Lähteenä voi toimia oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry- tai keskiaikahahmo. Lähteenä voi käyttää myös olemassa olevaa hahmoa omalla versiolla. Kisa kisataan yksilökilpailuna.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi