Game of Tracon

Game of Tracon on koko Traconin ajan kestävä peli, lyhyesti conipeli. Kyseessä on erikoinen sekoitus liveroolipeliä, tehtävien ratkontaa ja luovaa ilmaisua, ystäviä, juonittelua. Game of Traconin tukikohtana toimii Tampere-talon Talvipuutarhassa sijaitseva pelitiski, mistä pelaajat saavat ohjeistuksen tehtävineen, ja mihin tehtävät myös palautetaan. Tiskin luona voi keskustella elävöittäjien kanssa ja hakea peliin liittyvää tekemistä ja tehtävää.

Game of Traconin pelitiski on avoinna seuraavina aikoina:

  • Lauantai klo 10:00 - 21:00

  • Sunnuntai klo 10:00 - 16:30

 

Game of Tracon pähkinänkuoressa

Pelissä on kolme eri ryhmittymää eli faktiota, joista yhteen liityt aloittaessasi pelaamisen. Jokaisella faktiolla on omat johtajansa, jotka johtavat ja edustavat ryhmittymää. Faktioiden johtajien lisäksi pelissä on muita elävöittäjiä, kuten pelitiskin työntekijät, avustajat ja valokuvaaja.

Voit vaikuttaa Game of Traconin juoneen ja tapahtumiin keräämällä faktiollesi pisteitä tekemällä tehtäviä, ratkaisemalla pulmia sekä osallistumalla järjestettäviin eventeihin. Peliä voi pelata niin paljon tai vähän kuin haluaa, eikä se sido pelaajan sielua tai aikaa mihinkään. Pääset mukaan pelaamaan Game of Traconia ilmoittautumalla Talvipuutarhan pelitiskille.

Game of Tracon toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnalaisen nuorisoyhdistyksen Todellisuuspakolaiset ry:n kanssa.

 

 

Faktiot

Traconian Soturit

Soturit ovat taistelijoita henkeen ja vereen. Oli kyseessä sitten jalo ritari, hurja barbaari, kunniaton roisto tai kunniallinen samurai, heitä kaikkia yhdistää aseiden tuntemus ja taisteluvietti. “Taistelen, siis olen” on vanha sanonta soturien keskuudessa. Soturien sisällä palaa hurja liekki joka ei sammu, ennen kuin vihollinen tai haaste on nujerrettu.

Mikä sitten tekee soturin? Sotureita on monenlaisia, mutta heitä kaikkia yhdistävät seuraavat piirteet: he taistelevat jonkin asian vuoksi. Se voi olla esimerkiksi raha, maine, velvollisuus tai ihan vain selviytyminen Traconiassa. Lisäksi he tuntevat aseet ja varusteet, joita he käyttävät eri vaarojen ja tilanteiden voittamiseen. Kyseessä voi olla esimerkiksi taistelukentillä selviytyminen, pimeissä luolissa seikkailu tai sitten kaksintaisteluissa itsensä todistaminen.

Niin kuin useilla muillakin, myös sotureilla on tarve tiettyjen tilanteiden edessä kerääntyä yhteen. Nyt on kohtaamisen aika, sellaisen jota kukaan ei ole todistanut vuosiin: Traconian Kuningas on kutsunut kaikki soturit kerääntymään ja etsimään hänelle Pyhän Graalin maljan.

Olit sitten raaka barbaari tai merirosvo, kunniallinen ritari tai samurai, ovela roisto tai seikkailija, olet tervetullut soturien joukkoon ja osallistumaan Kuninkaan määräämään tehtävään.

 

Soturien johtaja, Hirviönturma

Kuten kaikkien sankarien, hänenkin alkunsa oli vaatimaton. Nuoresta pojasta kasvoi taitava soturi ja taistelija, joka ei antanut minkään tai kenenkään olla esteenä hänen ja päämääränsä välillä. Siinä missä useimpien soturien motiivi on kulta ja kunnia, Hirviönturmalla oli vain yksi: tuhota kaikki hirviöt maan päältä ja sen alta.

Tämä yksinäinen susi, todellinen erakko, on kiinnostunut vain ja ainoastaan hirviöiden surmaamisesta. Kaikki Traconian soturit eivät ole järin innoissaan moisista tehtävistä, mutta jonkun sekin on tehtävä. Hirviöillä ei ole toista samanlaista painajaista kuin tämä soturi.

Nyt viime aikoina on kuitenkin kuulunut huolestuttavia huhuja: Traconian kuningas, jolla on voima pitää hirviöt kurissa, on sairastunut vakavasti. Huhutaan että tämä ei eläisi pitkään ja että tämän olisi myrkyttänyt kuningaskunnan arkkiviholliset, eli hirviöt. On aika toimia ja kerätä soturitoverit rinnalle.

Graal, tuo uskomaton voima, jolla on kyky parantaa mikä vain sairaus, on onnistuttu paikantamaan Tampere-taloon. Nyt Hirviönturma pyytää, ei, vaan anelee, että hänen soturitoverinsa auttaisivat sen etsinnässä, sillä muuten kuningas ja koko Traconian valtakunta tuhon oma!

 

Pikselisankarit

Pikselisankareita löytyy lukemattomista eri universumeista, kuten muun muassa älypuhelimista, käsikonsoleista, pleikkareista, tietokoneista ja muista pelilaitteista. Heitä yhdistävät rohkeus, sitkeys ja tahto päihittää loppupomo! Loppupomo voi olla lohikäärme, paholainen tai iso paha mecharobotti. Loppupomon päihittäminen saattaa vaatia syvänmerensukellusta tappavien meduusojen seassa, avaruustaistelua psi-voimilla höystettynä, seikkailuja pimeimmissä viidakoissa, ajoa panssarivaunuilla vihollisten tykkitulessa.

Pikselisankareita on monenlaisia. Osaa heistä veri vetää seikkailuihin vain itse seikkailun vuoksi, osalla lopussa odottaa aarre. Osalle taas seikkailun motivaationa on läheisen henki, ja osalle kyseessä on omien pelkojen voittaminen tai oman itsensä etsiminen. Jotkut voittavat esteet älyllä, toiset voimalla, kolmannet nokkeluudella. Tai muutamalla modatulla pelin rikkovalla taialla.

Nyt huhut kertovat Traconiassa piileskelevästä suuresta loppupomojen loppupomosta. Olet seikkaillut jo uskomattomissa olosuhteissa, joita ihmiset eivät uskoisi, tavannut ihmeellisiä olentoja matkallasi, joiden vihjeet sinut tänne johdattivat. Loppupomojen loppupomon päihittäminen toisi sinulle ja ystävillesi kuuluisuutta, tuhansia krediittejä ja mahtavia varusteita. Edes kuolema ei pysäytä sinua, sillä hyvin varustautuneella pikselisankarilla on mukana rutkasti varaelämiä ja ystäviä.

 

Pikselisankarien johtaja, Omeg4

Joitakin aikoja sitten pikselitodellisuudessa alkoi kuulua huhua sankarista, joka rikkoo pelien ennätyksiä ennätysten perään. Sankarin nimi on Omeg4 ja se on kaikki mitä sankarista tiedetään. Tämä nimi on hallitsee ennätystä riippumatta pelin genrestä, ilmestymisvuodesta tai alustasta.

Huhut eivät kerro kaikkea. Todellisuudessa Omeg4 paatunut kokemustasojen kerääjä, jonka myötä hän on rikkonut lukuisia ennätyksiä. Omeg4 uskoo jokaisen pystyvän aina parempaan, minkä vuoksi hän ystävällisesti ruoskii pelaajatoverinsa kohti parempia suorituksia.

Elämänsä tavoitteena Omeg4lla on päästä tasolle 999, jonka saavuttaminen on vielä kaukana. Mutta tähän on ratkaisu. Omeg4 on kuullut Loppupomojen loppupomon majailevan Traconiassa, ja tämän päihittämisestä Omeg4 nousisi tasolle 999. Lisäksi Loppupomon päihittäminen tekisi Traconian pikselitodellisuudesta pystyvästi turvallisen paikan kaikille pikseliotuksille, mutta se on Omeg4lle vain mukava bonus.

 

Legendat

Mistä ovat Legendat tehty? Urotöistä, saavutuksista, haasteiden voittamisesta. Legendojen maine kulkee aina heidän edellään, ja heidät tunnetaan hyvin Traconian valtakunnassa. Suuria tekoja tekemällä tavallinen kuolevainenkin voi nousta suuruuteen, oli hänen alkunsa kuinka mitätön tahansa. Suurimmat Legendat voivat lopulta nousta jopa Con'Itean Jumalten rinnalle ja heistä puhutaan vielä tuhansien vuosien päästä.

Legendaksi voi päästä lukemattomin eri tavoin. Jotkut voivat tulla tunnetuksi viisaudestaan, jotkut kauneudestaan tai voimakkuudestaan. Joillakin on taitoja, joita he hyödyntävät luodessaan itselleen kuolemattoman maineen: taiteilijat, muusikot ja kirjailijat voivat päästä legendoiksi, siinä missä seikkailijat ja velhotkin. Vaikka jokainen Legenda on oma tarinansa, toisinaan myös suurimmat sankarit kohtaavat haasteita, jotka vaativat yhteistyötä ja perääntymistä. Ylpeys ja sokea usko omaan ylivertaisuuteen ovatkin syy, miksi monet pääsevät Legendaksi vasta kuolemansa jälkeen.

Traconian valtakunnassa erilaisia Legendoja on lukematon määrä. Monet heistä ovat laajasti arvostettuja ja jopa heidän vastustajansa ihailevat heitä, ainakin salaa. Jotkut Legendat taas ovat surullisenkuuluisia ja varoittavia esimerkkejä siitä, mihin maineen tavoittelu ja typeryys voivat kuolevaisen johtaa. Kaikkia Legendoja yhdistää kuitenkin heidän päämääränsä: halu saavuttaa kuolematon maine Traconian valtakunnassa.

 

Legendojen johtaja, Jodysseys - Legendaarinen Harhailija

Traconian valtakunnan ovat luoneet Con'Itean Jumalat, mutta ilman heidän kuolevaisia apulaisiaan koko valtakunta luhistuisi ja kuihtuisi hiljalleen pois. Traconian kulissien takana ahertaa ehtymätön kuolevaisten massa, jonka ansiosta valtakunnassa asiat toimivat kuten pitääkin. Joukossa on myös niitä, jotka yrittävät saavuttaa teoillaan Jumalten huomion ja päästä lopulta heidän vertaisekseen. Huhujen mukaan jotkut kuolevaiset ovat onnistuneet pääsemään jopa Con'Iteaan, mutta ovatko kaikki legendat totta?

Jodysseus on yksi heistä, jonka tarina on kuitenkin tosi. Tämä vaaroja kaihtamaton mahtipontinen seikkailija tunnetaan lukuisista harharetkistään, joista monet hän olisi voinut välttää kumartamalla Jumalia. Jodysseuksella on taipumusta eksyä, mutta hänen mielestään jokainen harharetki on vain yksi uusi seikkailu. Huhujen mukaan Jumalat ovatkin tahallaan ohjanneet hänet harhaan osittain rankaistakseen häntä ylpeydestään, osittain ihan huvikseen. Tai ainakin näin Jodysseus itse väittää.

Jodysseuksen motiivit ovat selkeät: jumalten arvostus kuuluu kuolevaisille, sillä ilman heitä Con'Itea hallitsisi vain tyhjää valtakuntaa. Jumalat eivät kuitenkaan näy kuolevaisia vertaisenaan ja he ovat asettaneet Jodysseuksen tielle useita haasteita osoittaakseen ylivertaisuutensa. Jodysseus on kuitenkin selvinnyt kohtaamistaan haasteista älykkyytensä, voimiensa tai puhtaan onnen ansiosta. Nyt hän on saapunut Traconian valtakunnan keskipisteeseen etsimään muita lupaavia legendan alkuja matkalleen haastamaan Jumalat.

Onko sinusta liittymään tämän vaaroja pelkäämättömän seikkailijan joukkoon? Haluatko sinä haastaa Con'Itean suuret Jumalat heidän omassa pelissään? Vai haluatko vain tulla kuuluisaksi? Jodysseus auttaa kaikissa näissä tavoitteissa!

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry