Tapahtumapaikka

Tapahtumapaikka on Tampere-talo, joka sijaitsee Tampereen keskustassa lyhyen matkan päässä rautatieasemasta. Se on Pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus, jonka suurimpaan saliin mahtuu lähes 1800 ihmistä. Lisätietoa tiloista on Tampere-talon sivuilla.


Lataa tästä Traconin aikainen tapahtumapaikan kartta (PDF)


Tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä on viihtyisä Sorsapuisto, jonka yli neljän hehtaarin viheralueilla voi viettää aikaa ystävien seurassa. Sorsapuistossa järjestetään Tracon-ohjelmaa, johon on vapaa pääsy.

Tampere-talon sijainti Google Mapsissa.

Tampereella tehtävien laajamittaisten liikennettä haittaavien raitiotöiden takia kannustamme varaamaan kaupunkiin saapumiseen ja kaupungissa liikkumiseen aikaa aiempaa enemmän. Pyrimme tiedottamaan erityisesti Tampere-talon läheisyydessä esiintyviä ongelmakohtia vielä lähempänä tapahtumaa.
 

Sijainti ja palvelut

Tapahtumapaikka sijaitsee Tampereen kaupungin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Lyhyen kävelymatkan päässä on useita ravintoloita ja kauppoja. Esimerkiksi kauppakeskus Tullintorilla on useita ravintoloita, K-ruokakauppa sekä Otto-automaatti.
 

Vaate- ja tavarasäilytys ja pukuhuoneet

Traconissa on vaatesäilytystä varten maksuton narikka, joka sijaitsee Tampere-talon ala-aulassa. Tähän narikkaan voi jättää takit, käsilaukut, ostoskassit ja pienikokoiset selkäreput. Tähän narikkaan liian suuret esineet viedään isotavaranarikkaan.

Vaatesäilytyksen aukioloajat 
lauantaina klo 9.00 - 00.00
sunnuntaina 9.00 - 18.00.


Erikseen on myös isotavaranarikka, johon viedään kaikki suurikokoisemmat ja hankalammat asurekvisiitat sekä matkalaukut. Isotavaranarikka sijaitsee Tampereen yliopistolla, n. 200m päässä Tampere-talon pääovilta.

Huomioithan, että Tampere-talo on kiinni lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 00.00 - 9.00, ja samoin isotavaranarikka suljetaan 00.30 - 8.00 väliseksi ajaksi.

Isotavaranarikan aukioloajat
lauantaina 8.00 - 00.30
sunnuntaina 8.00 - 19.00

Tapahtumaorganisaatio ei ole vastuussa narikkaan jätetyistä tavaroista, vaikka toki tekee parhaansa tavaroiden oikeaoppisen säilömisen kannalta. Narikkaan tapahtuman jälkeen unohtuneet tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeisellä viikolla Tampereen poliisin löytötavaratoimistoon.

Tapahtumapaikalla on erilliset pukuhuoneet sekä cosplaykilpailijoiden että kävijöiden käyttöön. Pukuhuoneet merkitään tapahtumapaikan karttaan, joka julkaistaan lähempänä tapahtumaa.
 

Saapuminen

Muistutamme, että Tampereen kaupungin liikennejärjestelyt ovat tällä hetkellä varsin muuttuvaisia useiden eri päällekäisten tietöiden vuoksi. Raitiovaunukiskojen rakentaminen on yhä käynnissä, minkä takia myös monet paikallisliikenteen bussit kulkevat poikkeusreiteillä. Suosittelemme seuraamaan tiedotusta aiheesta. 

Lähimmäksi Tampere-taloa pääset TKL:n bussilinjalla numero 2, joka liikennöi Pyynikintorilta Rauhaniemeen kulkien Keskustorin ja Linja-autoaseman kautta. Tampereen julkisen liikenteen aikataulut voit katsoa osoitteesta aikataulut.tampere.fi.Tampere-talon ympäristössä on remonttia johtuen hotellityömaasta. Tämän vuoksi saattoliikenteelle suosittelemme esim. läheistä Åkerlundinkadun ja Pinninkadun risteystä. Yliopiston pihaan (Kalevantie 4) voi hetkellisesti pysähtyä, jos vie tavaroita Yliopistolla sijaitsevaan isotavaranarikkaan.
 

Pysäköinti

parkkikartta2019Läheistöllä sijaitsevissa P-Tullintorissa, P-Tampere-talossa ja P-Hämpissä on vapaita maksullisia parkkipaikkoja.

Lähin pysäköintihalli P Tampere-talo sijaitsee n. 150 metrin päässä Tampere-talolta, sisäänkäynti Åkerlundinkadulla. P Tullintorille sisäänkäynnit Åkerlundinkadulla ja Pinninkadulla. Pysäköintihallit ovat maksullisia. Oheiseen karttaan on merkitty myös muutama muu keskustan alueen parkkihalli. 

Noin 100 metrin päässä Kalevantien ja Viinikankadun toisella puolella sijaitsee tilava Sairaalankadun pysäköintialue, joka on Tampere-talon asiakaspaikoitus (maksullinen la klo 8–16, ilmainen su). Tampere-talon piha-alueen pysäköintialue on tarkoitettu ainoastaan henkilökunnalle ja järjestäjille.
 

Raha

Suurin osa myyntipöytien rahaliikenteestä toimii käteisellä, jotkut myyjät voivat myös ottaa kortteja vastaan. Alueen ravintolat hyväksyvät maksuvälineeksi kortin, mutta varsinkin Visa Electron-tiedustelut voivat ruuhkautua päivän mittaan. Suosittelemme kävijöitä varaamaan mukaan tarvitsemansa määrän käteistä rahaa. Tampere-talossa on käteisnostoja varten Nosto-automaatti.


Lähialueiden kartta ja palvelut

lahialueet_2019

 

    
1. Tampere-talo
2. Amurin koulu: lattiamajoitus
    Satakunnankatu 60 
3. Aleksanterin koulu: lattiamajoitus
    Hallituskatu 26
4. Olympia-kortteli: K18-iltabileet
5. Kauppakeskus Tullintori
6. S-market Pendoliino
7. Koskikeskus
8. Lapland Hotel
9. Scandic Tampere City
10. Scandic Tampere Station
11. Sokos Hotel Ilves
12. Sokos Hotel Villa
13. Radisson Blu Grand Hotel Tammer
14. Sokos Hotel Torni 
15. Omena Hotel
16. Holiday Inn
17. Dream Hostel & Hotel
18. Rautatieasema
19. Linja-autoasema
20. Keskustori
21. Yliopisto, isotavaranarikka
22. Tampereen taidemuseo

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi