Tampereen taidemuseo: Manganäyttelyt

Tracon-viikonloppu tarjoaa mangan ystäville upeita elämyksiä myös Tampereen taidemuseossa, jossa avautuu kaksi merkittävää manga-aiheista näyttelyä: Osamu Tezuka - Mangan jumala, sekä MangaMania! Kirsikkana kakun päällä on Tracon-lauantaina 7.9. luvassa erikoisohjelmana Mangan yö klo 18–00. Tracon-rannekkeella putoaa lipun hinta alle puoleen, ja paikalle pääsee myös Traconin conibussilla. Lisäksi aivan viime hetkillä on varmistunut Traconin lauantain ohjelmistoon vierailuluento Tezuka Productionsin johtajalta, Yoshihiro Shimizulta!

tezuka2


Edut Traconin kävijöille

Tracon on luonnollisesti aktiivisesti mukana näin upean näyttelyn saapuessa Suomeen, ja vieläpä kotikyläämme. Näyttämällä Tracon-ranneketta pääset museoon viiden (5) euron hinnalla normaalin 11 euron sijaan. Edun saa millä tahansa Traconin rannekkeella, eli siis sekä päivä- että viikonloppurannekkeilla. Etu on voimassa coniviikonlopun ajan.


Näyttelyt

Kaksi museon ylempää kerrosta kattava Osamu Tezuka – Mangan jumala esittelee lähes 200 originaaliteosta mangan isänä pidetyn Tezukan tuotannon eri vaiheilta. Esillä on mangatuotannon lisäksi myös Tezukan animeteoksia. Ensimmäistä kertaa Euroopassa nähtävä museonäyttely on tuotettu yhdessä Osamu Tezuka Productionsin kanssa.

 

Museon alakerrasta puolestaan löytyy MangaMania! -näyttely, joka käsittelee mangaa taiteenlajina ja kulttuurisena ilmiönä. MangaMania! on tuotettu yhdessä Kioton Kansainvälisen mangamuseon ja Kioton Seika -yliopiston kansainvälisen manga-tutkimuskeskuksen kanssa. Lisätietoja molemmista näyttelyistä saat museon sivuilta sekä Facebook-sivuilta.


Mangan yö 7.9.

Osana manganäyttelyitä pidetään syksyn varrella muutamia teemailtoja, joista ensimmäinen on siis Tracon-lauantaina 7.9. Ohjelmasta löytyy opastettuja kierroksia, sekä perinteisiä että tohtori Black Jackin johdattelemia nk. draamakierroksia. Paikalta löytyy myös animekaraoke, tietokilpailu sekä poseerauskilpailu. Kaikille avoimissa keveissä kilpailuissa on luvassa uniikkeja palkintoja suoraan Japanista sekä lahjakortteja. Lisätietoja Mangan yöstä saat myöskin museon sivulta.


Tapahtumapaikka ja paikalle pääsy

Tampereen taidemuseo sijaitsee osoitteessa Puutarhakatu 34, Pyynikintorin vierellä.

Paikallisbusseilla matkatessa Pyynikintorin pysäkki on vain parin sadan metrin päässä museolta. Paikallisliikenteen linja numero 2 kulkee suoraan Tampere-talolta Pyynikintorille, katso tästä aikataulut.

Conibussin yksi kohteista on majoituskouluna toimiva Amurin koulu, joka sijaitsee noin korttelin päässä taidemuseosta, ja on siten conikävijälle kätevä tapa päästä paikalle. Conibussin aikataulut ja pysäkit näet majoitus-sivulta. Suuntaa Amurin koululta Sotkankadulle ja käänny tästä sitten Makasiininkadulle, kävelymatka on parin-kolmen minuutin luokkaa.

Kävellen tai polkupyörällä hieman haasteita tuo keskustan raitityön rakennustyömaa, joten varaudu seuraamaan opasteita. Jälkipuolisko matkasta Keskustorilta eteenpäin sujunee helpoiten Puutarhakatua pitkin, sillä keskustori ja taidemuseo ovat käytännössä tämän kadun kaksi päätä.

Myös autoilijoiden on syytä varoa rakennustyömaata ja matkata rauhallisesti. Sopivia pysäköintipaikkoja taidemuseon läheltä voi etsiä esimerkiksi Pyynikintorilta sekä Puutarhakadun tai Kortelahdenkadun varrelta. Museon pihassa ei ole yleisiä pysäköintipaikkoja, mutta yleisesti ottaen auton saa helposti korttelin säteelle. Huomaathan, että museon välittömässä läheisyydessä on useita kävelykatuja.

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry