GoH: Jacob Budz

 

Traconin roolipelikunniavieraaksi saapuu D&D-tubettaja Jacob Budz! Jacob keskittyy XP to Level 3 -sarjansa videoissa pelaajien ja pelinjohtajien rohkaisemiseen, ohjeistamiseen ja pelivinkkien jakamiseen. Hänen videonsa myös auttavat harrastuksen aloittamista pohtivia ymmärtämään roolipelaamista ja siihen sisältyvää tarinankerrontaa. Hänen rento ja humoristinen suhtautumisensa pelaamiseen ja pelinjohtamiseen on jo itsessään rohkaiseva tekijä, samalla kun Dungeons & Dragons -sarja on oiva sisäänheittotuote roolipelaamiseen.

Jacob aloitti roolipelaamisen viitisen vuotta sitten ollessaan high schoolissa. Ensimmäinen roolipeliporukka oli varsin vaihtuvainen. Ryhmään kuului pelaajia, jotka välillä pelasivat ja sitten taas eivät, ja myös pelinjohtaja sekä hahmot vaihtuivat aina parin pelin jälkeen. Ensimmäinen ns. oikea jatkuva porukka syntyi Jacobin alkaessa toimimaan pelinjohtajana viidelle läheiselle ystävälleen. ”Päädyimme kutsumaan ryhmää ”Epäsäännöllisiksi” sillä porukkaamme oli jäänyt vitsiksi kääpiöbarbaarihahmon jatkuva kysely, onko kivissä epäsäännöllisyyksiä, joka pohjautui D&D:n 3.5-editionin sääntöihin”, Jacob kertoo.

D&D:n viides editio on Jacobin suosikki. Epäsäännölliset-ryhmä on luonut suurimman osan tarinoistaan sen pohjalta ja Jacob opetellut edikan kannesta kanteen. Se määrä asioita, joita siinä voi itse muokata, lisätä ja tuunata tehdäkseen siitä omannäköisen, on erityisen tärkeää Jacobille. Jacob lisää mielellään hieman komediaa peleihinsä. Hänestä monet D&D-pelit tahtovat olla melko synkkiä, ja se tekee peleistä kovin vakavia. Hauskan NPC-hahmon heittäminen sekaan voi tuoda koko porukalle riemastuttavia pelihetkiä. Jos D&D:tä ei olisi koskaan kirjoitettukaan, valitsisi Jacob pelikseen City of Mistin. Siinä fokus on tarinankerronnassa, joka pakottaa olemaan luova, ja siksi hän rakastaa sitä.

Jokainen Jacobin videoista käsittelee aihetta, josta hän haluaa puhua, eli aiheen on oltava sellainen, mistä hän itse nauttii. Hän ei koskaan voisi kuvitella tekevänsä videota vain sillä ajatuksella, että siitä tulisi suosittu. Myöskään videoiden tekeminen ei ole hänelle vaikeaa, kun niistä ei tee vaikeita. Yhden tavallisen videon tekemiseen häneltä menee noin viikko. Käsikirjoittaminen, äänitys ja äänen leikkaus vie muutaman tunnin. Sketsien ja muiden osien kuvaaminen vie muutaman päivän, sillä Jacobin on löydettävä aikaa suorien lähetystensä väleistä.

Kun kaikki materiaali on kasassa ja videolle on löytynyt mahdollinen sponsori, on aika editoida se valmiiksi. Editoinnin Jacob tekee yleensä kokonaisuudessaan kerralla, ja siihen kuluu n. 6-8 tuntia. "Kun pääsen vauhtiin, on vaikea lopettaa”, hän kertoo. Lopputuloksena on noin kymmenen minuutin mittainen video. Valmiin videon julkaiseminen on aina suuri helpotus, kun tuotos on viimein kaikkien nähtävissä. Jacobista on mukavaa nähdä muiden kommentit ja reaktiot. Jacob rakastaa sitä yli kaiken työssään.

Esikuvanaan Jacob pitää Matthew Merceriä. Hän arvelee tämän olevan varmasti hyvin kliseinen vastaus tähän kysymykseen roolipelisisällöntuottajien keskuudessa. Tämä ei kuitenkaan tee vähäisemmäksi sitä voimakasta samaistumisen kokemusta, mitä Jacob kertoo kokevansa nähtyään Matthew'n haastatteluja ja seurattuaan Critical Role:a pitkään. Mercerissä on paljon asioita, joihin Jacob kokee samaistuvansa. ”Koen, että minulla on elämässä hyvin samankaltaisia kokemuksia. On mukavaa nähdä jonkun kulkeneen samaa polkua, jota on itsekin kulkemassa”, Jacob pohtii.

Jacob odottaa innolla tapaavansa Suomalaisia roolipeliharrastajia ja toivoo, että me kaikki saamme upeita kokemuksia ja hauskoja tarinoita jaettavaksi. Jacob toivoo pääsevänsä vierailunsa aikana myös saunomaan!

Ohjelmaa

Character Motivations

Maestro sunnuntaina klo 13:00 - 14:15

A recipe for success for long campaigns is creating games together and giving your players proper interactions and stories that they will want to see the outcome of.
Our Guest of Honour Jacob Budz will talk about creating games that get your players interested and hooked for long lasting campaigns.

 

Seuraa Jacobia:

XP to Level 3 YouTubessa

Jacob ja XP to Level 3 Twitterissä

 

 

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry