Pukudesign-kilpailun säännöt ja hakuohjeet

Pukudesignkilpailussa kisaajalla on mahdollisuus kisata omalla originaalihahmoon perustuvalla puvullaan. Kisaaja suunnittelee ja toteuttaa oman pukunsa täysin itse. Arviointi perustuu pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta voit suunnitella lavaosuudelle hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen.

Kilpailu käydään sunnuntaina cosplay-kisojen yhteydessä. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua. Lähteenä voi toimia oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry- tai keskiaikahahmo. Lähteenä voi käyttää myös olemassa olevaa hahmoa omalla versiolla. Kisa kisataan yksilökilpailuna.

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1. heinäkuuta ja sulkeutuu 7. heinäkuuta. Kilpailuun osallistujat valitaan hakemusjärjestyksessä.

 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2019 klo 00:01

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 7.7.2019 klo 23:59

Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 14.7.2019 mennessä

Voittajat julkistetaan Traconissa 8.9.2019

 

Säännöt

  • Ennakkoilmoittautuminen 1.-7.7.2019. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti.

  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Mikäli peruutuksia tulee paljon, järjestämme täyttöhaun paikan päällä sunnuntaina. Tiedotamme erikseen täyttöhausta.

  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa ennakkotuomarointiin ja valokuvauspisteellä kuvaukseen ennen kilpailuja sunnuntain aikana, sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplay-kisojen yhteydessä klo 15-17 aikaan isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kisojen päätteeksi.

  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta.

  • Lähteenä voi toimia oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, tai keskiaikahahmo. Lähteenä voi käyttää myös olemassa olevaa hahmoa omalla versiolla. Mikäli designin on suunnitellut ulkopuolinen taho, täytyy kisaajalla olla alkuperäisen artistin lupa puvun toteuttamiseen sekä kisaamiseen jo ilmoittautumisen aikana.

  • Tuomarointia varten puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Hyväksytään myös varhainen design suunnitelma tai luonnos joka vastaa lopullista pukua.

  • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  

  • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa lavakävelylle sekä poseerauksille.

 

Ilmoittautuminen

Kilpailuun haetaan https://ilmo.cosplay.fi kautta. Kirjautumiseen tarvitset Kompassi-tunnukset.

 

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosalitiimissä ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

3. Minkään cosplaykilpailun tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei osallistua mihinkään cosplaykilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti.

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry