Pöytä- ja liveroolipelit

Mitä roolipelaaminen on?

Roolipelejä on monenlaisia, mutta kaikkia niitä yhdistää yhteisen tarinan luominen ja hahmoihin eläytyminen.

Tracon etsii nyt pelinjohtajia vetämään ensi tapahtumaan roolipelejä. Haemme sekä pöytäroolipelien että larppien vetäjiä.

Pöytäroolipelejä pelataan yleensä nimensä mukaisesti pöydän ääressä, noppaa heittäen ja asioita paperille merkiten jonkin valmiin sääntöjärjestelmän mukaan. Todennäköisimmin kun jossain viitataan roolipeleihin, tarkoitetaan tämän tyyppisiä pelejä. Pelipöydässä istuu yleensä n. 3-6 pelaajaa ja yksi pelinjohtaja (tästäkin on toki paljon poikkeuksia, roolipelien maailma on hyvin kirjava). Pelaajat keskittyvät yhteen hahmoon, jonka tekemisistä he päättävät, ja pelinjohtaja luo maailman ja kaikki muut olennot, jotka siinä asuvat, kuten myös yhteisen tarinan lähtökohdat. Conipeleissä pelaajilta ei odoteta omien noppien tuomista tai sääntöjärjestelmien syvää tuntemista (ellei pelin ilmoittautumislomakkeessa näin erikseen pyydetä), innostus ja mahdollisesti kynä riittää.

Liveroolipeleissä eli larppeissa jokainen pelaaja esittää yhtä hahmoa ikäänkuin improvisoidussa näytelmässä. Pelin järjestäjiä on yleensä useampia, ja heidän vastuullaan on valmistaa pelipaikka ja usein myös kirjoittaa valmiit hahmot pelaajille.

Pelinjohtajaksi?

Aikataulutettuja pelejä voit tarjota Traconin ohjelmistoon Kompassin lomakkeella.

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry