Pöytä- ja liveroolipelit

Mitä roolipelaaminen on?

Roolipelejä on monenlaisia, mutta kaikkia niitä yhdistää yhteisen tarinan luominen ja hahmoihin eläytyminen.

Tracon etsii nyt pelinjohtajia vetämään ensi tapahtumaan roolipelejä. Haemme sekä pöytäroolipelien että larppien vetäjiä.

Pöytäroolipelejä pelataan yleensä nimensä mukaisesti pöydän ääressä, noppaa heittäen ja asioita paperille merkiten jonkin valmiin sääntöjärjestelmän mukaan. Todennäköisimmin kun jossain viitataan roolipeleihin, tarkoitetaan tämän tyyppisiä pelejä. Pelipöydässä istuu yleensä n. 3-6 pelaajaa ja yksi pelinjohtaja (tästäkin on toki paljon poikkeuksia, roolipelien maailma on hyvin kirjava). Pelaajat keskittyvät yhteen hahmoon, jonka tekemisistä he päättävät, ja pelinjohtaja luo maailman ja kaikki muut olennot, jotka siinä asuvat, kuten myös yhteisen tarinan lähtökohdat. Conipeleissä pelaajilta ei odoteta omien noppien tuomista tai sääntöjärjestelmien syvää tuntemista (ellei pelin ilmoittautumislomakkeessa näin erikseen pyydetä), innostus ja mahdollisesti kynä riittää.

Liveroolipeleissä eli larppeissa jokainen pelaaja esittää yhtä hahmoa ikäänkuin improvisoidussa näytelmässä. Pelin järjestäjiä on yleensä useampia, ja heidän vastuullaan on valmistaa pelipaikka ja usein myös kirjoittaa valmiit hahmot pelaajille.

Traconin roolipelit löydät ohjelmakartastamme  (kelaa alaspäin erilliseen karttaan), fyysisesti Sopraanon ja Puistolämpiön pelipöydistä, Opus 1 -huoneesta ja illalla myös Riffistä.

Roolipelit Traconissa

Traconissa on tarjolla useamman tyyppistä roolipelaamista.

  • Jos haluat tutustua roolipeleihin vähän kevyemmin tai aikataulusi on muutoin tiukka, ovat Peliä Pyynnöstä -pelit sinulle sopivimpia. Näihin alle tunnin peleihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tulet vain paikalle pelialueelle ja sisäänheittäjä ohjaa sinut sopivaan pelipöytään. Tarjolla olevien pelien valikoima vaihtelee sen mukaan, ketkä pelinjohtajat ovat vuorossa, joten useamminkin kerran kannattaa ilmestyä paikalle!
  • Aikataulutetut pelit vaativat vähän enemmän sitoutumista, sillä niihin pitää ilmoittautua ennen pelin alkamista ja pelit kestävät useamman tunnin (n. 4 on hyvä keskiarvo). Ilmoittautuminen tapahtuu Pelialueella oleviin lomakkeisiin, joihin laitat nimesi ja puhenlinnumerosi (jälkimmäinen, jotta sinuun saadaan yhteyttä, jos et ilmesty paikalle, peli peruuntuu tai ilmoittauduit varasijalle ja mahdutkin peliin). Nämäkin pelit sopivat kuitenkin myös enimmäkseen aloittelijoille, joten ei tarvitse turhaan stressata onko pöydässä vain pitkäaikaisia pelaajaveteraaneja, sovit kyllä joukkoon, etkä tarvitse sen enempää varusteita kuin Peliä Pyynnöstä -peleihinkään. Omia noppia ja kyniä ei toki ole kiellettyä ottaa mukaan.
  • Spontaani pelaaminen Ostitko jännän pelin myyntisalista? Onko vihdoin peliporukkasi samassa paikassa samaan aikaan? Ei hätää, voit pelata Traconin pelialueella myös omia pelejäsi. Valitse vain pöytä, joka on tyhjä ja numeroimaton, niin saatte pelaille niin pitkään kuin conia riittää. Huomioi kuitenkin muutkin pelialueen käyttäjät, ja pidä voluumi kohtuullisena ja siivoa jälkesi kun poistut.
  • Larpit Larpit tulevat löytymään yleisestä ohjelmakartasta kuvauksineen, ja niihin on ennakkoilmoittautuminen samassa paikassa kuin aikataulutetuilla pöytäpeleilläkin.

Pelinjohtajaksi? Larpinvetäjäksi?

Haku pelinjohtajaksi 2019 Traconiin on päättynyt.

Jos olet kiinnostunut vetämään lyhyitä 30-45 min roolipelejä osana Peliä pyynnöstä -ohjelmaa, ota yhteyttä suoraan osoitteeseen glowie@tracon.fi.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi