Pukukisan säännöt ja hakuohjeet

Cosplayn yksilökilpailussa kilpaillaan parhaasta kädentaidosta, eli kyseessä on perinteinen pukukilpailu. Pukukilpailun arviointi perustuu ainoastaan pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaitoihin. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta voit suunnitella lavaosuudelle hahmouskollisen lavakävelyn sekä poseerauksen.

Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykisojen yhteydessä. Tuomaristo valitsee kolme parasta pukua. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta sarjasta, pelistä tai kirjasta.

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1. heinäkuuta ja sulkeutuu 7. heinäkuuta. Kilpailuun osallistujat valitaan hakemusjärjestyksessä.

 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.7.2019 klo 00:01

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 7.7.2019 klo 23:59

Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 14.7.2019 mennessä

Voittajat julkistetaan Traconissa 8.9.2019

 

Säännöt

  • Ennakkoilmoittautuminen 1.-7.7.2019. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti.

  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Mikäli peruutuksia tulee paljon, järjestämme täyttöhaun paikan päällä sunnuntaina. Tiedotamme erikseen täyttöhausta Traconin somessa.

  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa ennakkotuomarointiin ja valokuvauspisteellä kuvaukseen ennen kilpailuja sunnuntain aikana, sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykisojen yhteydessä klo 15-17 aikaan isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kisojen päätteeksi.

  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta.

  • Hahmon tulee olla lisensoidusta lähteestä. Oma desing tai OC-hahmot eivät ole sallittuja.  Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

  • Puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Referenssikuvan tulee olla virallista kuvamateriaalia. Fanartit eivät ole sallittuja. Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, mikäli kisaajalla on tarkka referenssikuva hahmostaan.

  • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  

  • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa lavakävelylle sekä poseerauksille.

 

Ilmoittautuminen

Kilpailuun haetaan https://ilmo.cosplay.fi kautta. Kirjautumiseen tarvitset Kompassi-tunnukset.

 

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosalitiimissä ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

3. Minkään cosplaykilpailun tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei osallistua mihinkään cosplaykilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry