Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja sen lisäksi muutamia yleisiä käyttäytymissääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat, ja heidän sekä tapahtuman järjestäjien antamia ohjeita tulee tapahtumassa noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

 1. Noudata lakia ja järjestyssääntöjä
 2. Ota muut huomioon
 3. Asejäljitelmät on tarkistettava
 4. Tapahtuma on täysin päihteetön
 5. Vaatetus ei saa olla liian paljastava tai häiritä muita
 6. Tapahtumaan ei saa tuoda eläimiä

1. Noudata lakia ja järjestyssääntöjä

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ilman poikkeuksia. 
 

2. Ota muut huomioon

Tapahtumassa on paljon erilaisia ihmisiä, ja kaikilla on yhtäläinen oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi, joten ota muut huomioon kaikessa mitä teet. Loukkaava käytös tai materiaali ei kuulu Traconiin.

Muihin ihmisryhmiin vihaa kohdistavien symbolien ja muiden merkintöjen kantaminen asun osana tai muulla tavoin esitteleminen ovat Traconin arvojen vastaisia, ja kiellettyjä ilman erillistä lupaa. Puvustuksesta riippumatta muiden kävijöiden pelotteluun tai ahdistuksen aiheuttamiseen tähtäävä käytös on kiellettyä.

 

3. Asejäljitelmät on tarkistettava

Tapahtumassa ei käytetä lain tarkoittamia aseita eikä asejäljitelmiä.

Minkään toisen ihmisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tuominen tapahtumaan edes puvun osana on kielletty, esimerkiksi metalliset lyömäaseet (tylsätkin), pesäpallomailat, ketjut, jousipyssyt yms. 

Tämä ei koske puusta, pahvista, muovista, askarteluvaahdosta tms. valmistettuja proppeja. Myös puiset harjoittelumiekat (shinait, bokkenit jne) ja airsoft-aseet tyhjinä ovat sallittuja, jos pukuusi sellainen oleellisena osana kuuluu.

Materiaalista riippumatta kaikki teroitetut propit ovat kiellettyjä.

Minkään kättä pidemmän heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua.

Kaikki asepropit tulee tarkistuttaa tapahtumaan saavuttaessa järjestyksenvalvojilla. Tästä tarkemmin alla. 
 

Perjantaina aseproppeja ei sallita

Perjantaina Tampere-talossa ei ole sallittua pitää esillä minkäänlaisia aseproppeja. Jätäthän kaikki asepropit ja sellaisia muistuttavat perjantaina kotiin tai pidät visusti piilossa laukussa.

Tampere-talossa liikkuu perjantain ohjelman yhteydessä myös coneista tietämätöntä väkeä, joille proppien konteksti ei ole selvä, ja vain etäisestikin oikealta näyttävät asepropit aiheuttavat herkästi ikäviä väärinkäsityksiä. Pidäthän tämän mielessäsi myös liikkuessasi välittömän tapahtuma-alueen ulkopuolella kaikkina aikoina! 

Perjantain turvallisuudesta huolehtii Traconin oman turvallisuusorganisaation sijasta Tampere-talon vahtimestarit ja järjestyksenvalvojat.
 

Aseproppien tarkastus ja merkintä:

Jokainen asustukseen kuuluva, asetta muistuttava esine ja asia tulee tarkastuttaa tapahtuman järjestyksenvalvojilla. Tätä varten on tapahtuman aikaisina ruuhka-aikoina rannekevaihtopisteen vieressä asetarkastuspiste, jossa tämän voi hoitaa kätevästi heti tullessaan tapahtuma-alueelle.

Vaikka proppisi olisi juuri edellisenä viikonloppuna hyväksytty jossain toisessa tapahtumassa, tai aiempina vuosina hyväksytty Traconissa, se tulee tarkistuttaa alueelle tultaessa.

Aseet ja asejäljitelmät merkataan erityisellä sinettitarralla asetarkastuksen yhteydessä.

Sinettitarraa ei voi irroittaa ja uudelleenkiinnittää, vaan sen tulee pysyä paikallaan asettamisesta lähtien. Jos tarra irtoaa, on ase tuotava järjestyksenvalvojille uuteen tarkastukseen ja uudelleensinetöitäväksi. Käyttämämme tarra ei jätä kiinnitysjälkiä ja soveltuu käytettäväksi eri materiaalien kanssa.

Asetarkastuspisteen sijainti on merkitty tapahtuma-alueen kartalle. 
 

4. Tapahtuma on täysin päihteetön

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä tapahtumaan ole tervetullut päihtyneenä. Järjestyksenvalvojat ohjaavat päihtyneet asiakkaat pois tapahtuma-alueelta ja ovat velvoitettuja tarvittaessa takavarikoimaan kielletyt aineet.

 Pyydämme tupakoitsijoita käyttämään tapahtuma-alueen merkittyjä tupakointialueita.
 

5. Vaatetus ei saa olla liian paljastava tai häiritä muita

Tapahtumassa asu on vapaa, mutta pakollinen.

Asujen osalta on syytä huomioida, että suuret (et mahdu kulkemaan ovesta) asut eivät sovi sisätiloihin, ne ovat kuitenkin tervetulleita puistoon. Katsomoihin ja ohjelmatiloihin ei päästetä sellaisia pukuja, jotka estävät muilta kävijöiltä näkyvyyden.

Jos asusi on aiemmin kerännyt väkijoukkoja ympärilleen, ja/tai oletat niin tapahtuvan Traconissa, valitsethan esiintymiseen paikan, joka ei tuki kulkureittejä.

Muistathan, että tapahtuma on ikärajaton, ja tapahtumassa on kaiken ikäisiä kävijöitä. Riittävän pukeutumisen nyrkkisääntönä voi pitää, että jos asussa voi istua torikahvilla, se on soveltuva myös tapahtumaan ja julkiselle puistoalueelle.
 

6. Tapahtumaan ei saa tuoda eläimiä

Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan sisätiloihin tuoda. Opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita. Traconin puistoalueelle voi lemmikin tuoda, kun se on kytkettynä ja valvottuna. Otathan myös huomioon alueen runsaan väkimäärän ja aktiviteetit lemmikin hyvinvointia ja käytöstä ajatellen.
 

Muuta huomioitavaa

 • Conin melutaso on sisätiloissa aina huomattavan korkea, ja tästä syystä musiikin soittaminen omista laitteista Tampere-talossa ei ole sallittua.

 • Tavarat viedään narikkaan ohjelmien ajaksi. Katsomoihin ja ohjelmatiloihin ei voida tilanahtauden vuoksi ottaa suuria kantamuksia. Jätäthän kaiken noin normaalia kauppakassia suuremman narikkaan. Sisäänpääsyä valvovalla henkilökunnalla on oikeus käännyttää liian suuriksi katsomansa kantamukset ovelta.

 • Dronejen ja muiden tunnistamattomien lentävien esineiden käyttö tapahtuma-alueella on kielletty ilman erillistä - etukäteen sovittua - lupaa tapahtumaorganisaatiolta.

 • Seiniin ei saa kiinnittää mitään. Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä. 

 • Kaikki myyntitoiminta ja muu kaupallinen toiminta on erikseen sovittava tapahtumaorganisaation kanssa.

 • Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.

 • Polkupyöriä ja potkulautoja ei saa tapahtuman aikana tuoda puiston alueelle. Jätäthän kulkupelisi siis parkkiin tapahtuma-alueen ulkopuolelle!

Tutustu myös häirinnän vastaiseen linjaukseemme!

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi