AMV-sankarin paluu -kilpailu

Oletko koskaan tehnyt videon, josta olisit erityisen ylpeä? Pääsikö se AMV-kilpailun finaaliin, mutta ei sijoittunut? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, meillä on uudenlainen kilpailu juuri sinulle!

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 10.6.2019.
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 30.6.2019 klo 23:59.
Editoijien äänestysaika: 1.-21.7.2019.
Tarvittaessa editoijien karsinnan tulokset ilmoitetaan 28.7.2019 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 8.9.2019.
 

Perusasiat ja rajoitukset

Tracon esittelee AMV-sankarin paluu -kilpailuformaatin, joka on suunnattu AMV-editoijille, joilla on laajempaa kilpailukokemusta. Etsimme nyt finaaliin päässeitä videoita, jotka eivät voittaneet tai saaneet kunniamainintoja kilpailussa jossa kisasivat. Kilpailuun saavat osallistua kaikki, jotka ovat päässeet kilpailutyöllään suomalaisen AMV-kilpailun finaaliin asti. AMV-sankarin paluu -kilpailun finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Emme hae kilpailuun aivan uusia, tämän vuoden videoita, vaan etsimme finalistivideoita vuosilta 2010-2018. Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia käytetylle videomateriaalille, joten kaikki Suomen AMV-kilpailussa todennettavasti kilpailleet videot ovat hyväksyttäviä. Olet mukana kilpailussa ja editoijien mahdollisessa esikarsinnassa, kunhan lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 30.6.2019 mennessä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Lähetäthän videosi mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan uudelleenpakkaamatta videota liikaa. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videoille ei ole pituusrajoituksia, vaan kaikki aiemmin AMV-kilpailuihin vuosina 2010-2018 hyväksytyt videopituudet sallitaan.

Jokainen editoija saa lähettää kilpailuun yhden (1) videon. Videon tulee olla 95 % sama kuin alkuperäisessä kilpailussa nähty. Kohtausten tulee olla täysin samoja, mutta editoija saa tarvittaessa korjata mahdollisia leikkaus-, maskaus- ja väritysvirheitä 5 % osalta. Tähän kilpailuun lähetettyjä videoita tullaan vertaamaan niiden aikaisempiin kilpailuvideoihin samankaltaisuuden takaamiseksi. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Mikäli videolla on useampi tekijä (yhteistyövideo), tekijöistä yksi esiintyy videon yhteyshenkilönä ja vastaa viestinnästä muiden tekijöiden kanssa. Kaikki tekijät ovat kuitenkin tervetulleita finaaliin ja jokainen on oikeutettu istumapaikkaan salissa.

Formaatista johtuen kilpailussa ei ole rajoituksia koskien tapahtuman järjestäjän tai osallistujan puolison tai perheenjäsenen osallistumisesta kilpailuun.

Järjestäjät eivät vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Mikäli kilpailuvideoita saapuu enemmän kuin ohjelma-aikaan mahtuu, järjestetään videoiden esikarsinta. Tästä tarkemmin alapuolella.
 

Esikarsinta ja kilpailu

Kilpailun voittajat valitaan kahdessa osassa, puolet voittajista valitsevat kilpailuun osallistuneet editoijat ja puolet yleisö. Kilpailussa ei ole perinteistä tuomaristoa. Ilmoittautumisen päätyttyä kaikki kilpailuun osallistujat saavat muut videot nähtäväksi pisteytystä varten. Äänestys toteutetaan ennen tapahtumaa kolmen viikon aikana, 1.-21.7.2019.

Äänestys on osallistujille pakollista. Mikäli osallistuja jättää äänestämättä annettuun määräaikaan mennessä, hänen videonsa poistetaan kilpailusta.

Yhteistyövideon tapauksessa ääni annetaan videon yhteyshenkilölle käytettäväksi. Hän voi oman harkintansa mukaan toki koordinoida äänestyspäätöstä muiden tekijöiden kanssa, mutta ääniä on vain yksi.

Kilpailijat antavat pisteitä muille kilpailun videoille, jotka ovat heidän mielestään erityisen onnistuneita kokonaisuuksia. Kilpailijoiden tulee pitää antamansa pisteet omana tietonaan, äänestysvalintoja ei saa jakaa kenellekään ennen kilpailun päättymistä. Mahdollisessa väärinkäyttötilanteessa voidaan kilpailijan video poistaa kilpailusta. Mikäli kilpailuun saapuu enemmän videoita kuin varattuun ohjelma-aikaan mahtuu, sovelletaan editoijien äänestyspisteytyksiä myös esikarsintaan. Tällöin korkeimmille pisteille päässeet videot nähdään kilpailun finaalissa.

Kilpailun jännityselementin säilyttämiseksi editoijat eivät saa tietää äänestystulosta ennen kilpailun finaalia. Editoijien täydet äänestyspistelistat ja tulokset julkistetaan vasta kilpailun jälkeen AMV.fi’n nettisivuilla.

Yleisön suosikki -äänestys järjestetään perinteisellä menetelmällä nettiäänestyksenä, ja voittajiksi valikoituu kolme (3) eniten ääniä saanutta.
 

Videoiden esittelytekstit

Kilpailijan tulee toimittaa videonsa mukana lyhyt, muutaman lauseen kuvaus videon tekoprosessista. Tämä voi sisältää esimerkiksi inspiraation taustoja, teknisiä haasteita videon teossa tai muuta vapaamuotoista taustatietoa.

Lisäksi jokaisen kilpailijan tulee kirjoittaa yhdestä toisesta kilpailun videosta lyhyt, niin ikään korkeintaan muutaman lauseen arvostelutyylinen kuvaus. Se voi sisältää esimerkiksi tuntemuksia tai ajatuksia mitä videon katselu herätti, kommentteja toteutuksesta tai muuta vapaamuotoista ajatuksen juoksua. Jokaiselle kilpailijalle arvotaan yksi video, josta esittelyteksti tulee kirjoittaa.

Sekä kilpailijan omasta videostaan kirjoittama teksti, että toisen kilpailijan kirjoittama kommentaari esitetään finaaliohjelman osana. Esittelytekstien tarkoituksena on auttaa yleisöä näkemään video uudessa valossa ja tuoreella näkökulmalla. Järjestäjiltä voi pyytää apua esittelytekstien kirjoittamiseen tai niiden oikolukemiseen. Esittelytekstit eivät ole salassa pidettävää sisältöä kuten arvostelupisteet. Niistä saa keskustella etukäteen myös julkisesti.
 

Kilpailussa palkitaan

Editoijien suosikki

  • 1. sija
  • 2. sija
  • 3. sija

Yleisön suosikki

  • 1. sija
  • 2. sija
  • 3. sija

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, lähetyspalvelimesta vastaavien sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.
 

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: amvpaluu
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, missä kilpailussa video kilpaili sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.
 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

Kilpailu järjestetään Traconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.
 

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry