AMV-kilpailu

 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 20.4.2019.
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 4.8.2019 klo 23:59.
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 5.-26.8.2019.
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 27.8.2019 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 7.9.2019.
 

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation tai aasialaislähtöisen pelin musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 4.8.2019 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen finaalia. Julkaisemiseksi lasketaan myös editointiprosessin esitteleminen julkisesti esimerkiksi streaming-palveluissa.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.
 

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.
 

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomaripalkinnot

 • Paras teemavideo (sankarin matka)

 • Paras komedia

 • Paras tragedia

 • Paras toiminta

 • Paras visuaalinen

 • Kilpailun paras video (pääpalkinto)

Erikoispalkinnot

 • AMV-vastaavan suosikki

 • Yleisön suosikki

 • AMV.fi: Paras instrumentaali

Paras teemavideo: Tänä vuonna Traconin teemana on sankarin matka. Esitä meille video siitä matkasta, kun sankari löytää tai ei löydä etsimäänsä. Matkan tarkoitus voi olla taholleen täysin fyysinen, henkinen tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se miten sinne päästään!

Paras komedia: Tällä perinteeksi muodostuneella palkinnolla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on haluamallaan tasolla erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tässä videossa viihdyttävyys on ensiarvoista.

Paras tragedia: Näytä meille kertomuksesi tuskasta, surusta ja menetyksen kivuista. Tässä videossa ilon pilkahdukset ovat harvassa, ja keskitytään elämän negatiiviseen puoleen. Tuota meille teos, jonka hahmoihin tuomarit pystyvät samaistumaan, ja jossa on kaikki murhenäytelmän tunnusmerkit.

Paras toiminta: Parhaasta toimintavideosta ei menoa ja meininkiä puutu. Videon juoni saa tarvittaessa jäädä toissijaiseksi, sillä tärkeintä on toimiva flow ja dynaaminen tykitys alusta loppuun saakka.

Paras visuaalinen: Tämän videon tulee olla silmiä hivelevä kokonaisuus. Lopputulos voidaan saavuttaa kauniilla kohtausvalinnoilla, saumattomilla vaihdoksilla, teknisellä luovalla toteuttamisella tai vaikka kaikilla kolmella. Häikäise tuomareiden näkökenttä ja jätä videolla mieleenpainuvin vaikutus.

Kilpailun paras video: Haetaan videota, joka on tuomarointitiimin mielestä se kilpailun ehdoton helmi. Luonnollisesti arvioinnissa painotetaan kaikkia editoinnin ja visuaalisuuden osa-alueita tasapuolisesti.

AMV-vastaavan suosikki: Kilpailun AMV-vastaava palkitsee myös oman suosikkivideonsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan.

Yleisön suosikki: Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys, jossa suosikkiaan voivat äänestää kaikki finaaliesityksessä paikalla olevat.

AMV.fi: Paras instrumentaali: Instrumentaalikappaleista hyväksytään kaikki kappaleet, jotka on koottu ilman ihmisääntä. Koneellisten mutta ihmisääntä muistuttavien kappaleiden käyttö ei ole hyväksyttävää. Selkeyden vuoksi hyväksyttäviä kappaleita eivät ole myöskään esimerkiksi taustalla kuorolaulua sisältävät teokset, vaan ainoastaan kappaleet, jotka on sävelletty pelkästään instrumentteja tai vastaavia käyttäen. Editoijan itse instrumentaaleiksi muokkaamat kappaleet ovat hyväksyttäviä, mutta editoijia suositetaan olemaan tämän osalta tarkkana, sillä yhdenkin puhutun sanan kuuluminen kappaleessa poistaa mahdollisuuden tulla harkituksi teemapalkintoon. Alun perin ihmislaulua sisältävien kappaleiden instrumentaaliversiot hyväksytään. Jotta tämän teeman tunnusmerkit täyttyisivät, videoissa ei saa käyttää puhuttuja dialogiosuuksia tai voice-overeita, vaan ne tulee toteuttaa täysin visuaalisen kerronnan säännöin.

 • Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mistä lähteestä kappaleesi on. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot, mutta otathan huomioon, että tuntemattomammat teemavideoon sopivat kappaleet saattavat jäädä tunnistamatta, mikäli niitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

 • Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: kira@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.

 • Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

 • AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Traconissa seuraava:

  • AMV.fi edustaja

  • Tracon 2019 AMV-vastaava

  • Yleisön edustaja

Lue lisää: amv.fi

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, lähetyspalvelimesta vastaavien sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.
 

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: tracon19-amv
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.
 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

Kilpailu järjestetään Traconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.
 

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi