Kantamukset narikkaan ohjelmien ajaksi!

Kaikki ohjelmasalit, etenkin ne joissa on nousevat katsomot: ylimääräiset ja suurikokoiset tavarat jatkossa narikkaan!

Ohjelmasalien käytänteisiin on tehty turvallisuussyistä muutos, joka koskee kävijöiden saliin tuomia tavaroita. Jatkossa Traconin puhe- ja show-ohjelmien katsojat eivät saa tuoda saliin tavaroita tai pukuja, jotka eivät istuessa mahdu järkevästi katsojan syliin. Isommat tavarat tulee viedä narikkaan ennen ohjelmasaliin saapumista. Tapahtuman aikana voi kysyä järjestyksenvalvojilta, onko omat kantamukset vietävä narikkaan.

Miksi?

Ohjelmasaleissa istumapaikat ovat usein tiiviisti, jotta mahdollisimman moni mahtuisi katsomaan ohjelmia. Sääntö sujuvoittaa saliin kulkemista ja nopeuttaa liikkumista. Ylimääräiset tavarat lattioilla ja kulkureiteillä hankaloittavat liikkumista ja aiheuttavat heposti kompasteluja ja häiriöitä ohjelmalle ja muille katsojille. Erityisesti nousevat katsomot Maestrossa, pienessä sekä isossa salissa ovat paikkoja, joissa tavarat lattialla saattavat johtaa vaaratilanteisiin ja vahinkoihin. Mikäli sali jouduttaisiin evakuoimaan esim. palohälytyksen vuoksi, on myös ehdottoman tärkeää että kantamukset tai cossit eivät ole tiellä. 


Mikä tavara on liikaa?

Sinun pitää pystyä istumaan koko saliohjelman ajan kantamukset mukavasti sylissäsi siten, että se ei häiritse sinua tai vierustovereitasi. Esimerkiksi täysi reppu on useimmiten liian iso. Käytävät ovat myös ahtaita, joten isot kantamukset helposti tönivät muita omalle paikalle kulkiessa. Yleisenä nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että jos tavara ei ole sinulle terveydellisesti elintärkeä (esim. diabeetikon itsehoitotarpeet) ja se on sen verran suuri ja hankala, että jättäisit sen kaverillesi siksi aikaa kun käyt ahtaassa vessassa, tavaraa ei pidä tuoda saliin. Päällysvaatteita ei myöskään pidä tuoda saliin, jollei niitä pidä päällään koko ajan ohjelmien aikana - tätä emme suosittele, sillä salissa on yleensä varsin lämmin.

Minkä kokoiset cossit ovat liikaa?

Katsojan on pystyttävä myös istumaan istumapaikallaan mukavasti. Tämä tarkoittaa, että asut tai asun osat, jotka estävät istumisen ja/tai eivät mahdu tuoliin kanssasi tukkimatta reittejä tai estämättä muiden kävijöiden näkyvyyttä lavalle, eivät ole sallittuja.

Mitä tästä seuraa?

Suosittelemme ottamaan arvotavaroille pikkulaukun, jota voi kuljettaa huoletta mukanaan ohjelmissa, ja pitämään isommat kantamukset narikassa.

Älä siis tuo:

  • Iso reppu, laukku
  • Rinkka
  • Kookas muovikassi täynnä tavaraa
  • Päällystakki
  • Hankalan muotoiset cosplaypuvun osat, propit ja muu vastaava
  • Useita pienempiä esineitä, jotka yhdessä muodostavat hankalasti hallittavan kokonaisuuden, esim. useita pieniä kauppakasseja
  • Ruokaa tai juomaa (eväät sallitun laukun sisällä on sallittuja jos ne pysyvät siellä koko ohjelman ajan)

Kaikki ylimääräinen tavara on vietävä narikkaan tai isotavaranarikkaan, tai muuhun säilöön, jonka kävijä katsoo parhaaksi omalla vastuullaan. Suosittelemme varautumaan tähän ajankäytössä ennen ohjelmiin saapumista, sillä tämä muutos ei tule pidentämään salin ovien aukioloaikaa. 

 

Muokattu: 1.9. lo 10:20, selkeytetty postauksen rakennetta ja siistitty hieman ristiriitaisuuksia, korjattu kuvat näkymään.

Kommentit

Täh 30.8.2019 19:20:51

Siis sisälle saa tuoda olkalaukun/pussin/repun tms jos se on tarpeeksi pieni että mahtuu syliin? Kauhean epäselvää kun lopussa on tuo lista, ettei saa tuoda reppua/laukkua, niin siis ei edes niitä mitkä mahtuu syliin? Niitä kun on erikokoisia niin voisi selventää koskeeko se kaikkia vai vaan isokokoisia. Olen hämmentynyt

Katka 30.8.2019 19:45:20

Täh, juurikin niin, että saat tuoda mukanasi saliin riittävän pienen laukun tai esim. pikkurepun. Reppujen ja laukkujen kiellolla tarkoitetaan isompia olkalaukkuja tai reppuja, jotka eivät mene mukavasti sylissä. Arvotavaroita ja mm. narikkalappua varten kannattaa ehdottomasti varata mukaan oma, pienempi laukkunsa (kts. mallikuvista esimerkkiä sopivasta koosta) jos käytössä ei ole riittävästi sopivia taskuja. -Katariina, Traconin turvallisuus

Jeims 31.8.2019 9:40:00

Heippa, kuvat ovat rikki. Ei näy mitään.

A 31.8.2019 9:45:11

Mitäs jos vaan lentokenttätyyliin annatte sopivalle laukulle senttimetreissä mitat? Säästyy kaikilta aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse kävijöiden ja järkkäreidenkään miettiä, onko laukku/reppu sallituissa mitoissa.

K 2.9.2019 19:07:44

Kurja uutinen, kun sain juuri toissa viikolla valmiiksi cossiin custom repun, enkä ole halukas seisomaan mahdollista toista tuntia narikkajonossa jos haluan käväistä jossain ohjelmassa.
Mielestäni olisi helpommalla päästy tekemällä sääntö, että reppu täytyy pitää sylissä, ei jaloissa. Isokin selkäreppu mahtuu kätevästi syliin, vaikka olisikin täynnä. Bussilla usein kulkevat tietää.

Anonyymi 3.9.2019 16:52:48

Toivottavasti sitten narikkavänkäreitä on riittävästi, jos takkia ei saa pitää mukana edes sylissä.

Johu 4.9.2019 9:39:25

Hartiakipuja välttäen haluaisin ottaa ainoan omistamani repun, mut se on esim. kuvaan verrattuna siinä ja siinä katsotaanko se isoksi. Jos se ei ole ääriään myöten täynnä se menee ihan hyvin syliin. Toisaalta esim.kuvassakin olevat reput eivät ole isoja ja mahtuisivat syliin. Toivottavasti ovihenkiöt eivät ole kovin niuhoja asiasta. Voi mennä coni pilalle sen takia kun ei pääsekkään ohjelmiin. Ja kuten edellä mainittu narikalla tulee oleen paljon ravaajia, joten suuri osa coniajasta voi mennä siellä jonotteluun.

Kommentointi on suljettu.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi